Vi använder alla internet och mobiler för att meddela oss med varandra. De flesta av oss kommunicerar via sms, mejl, tweets och andra sociala medier varje dag. Vi skriver och skickar bilder eller filmer. På sätt och vis ger det oss alla möjlighet att skapa bra tryck genom bra meddelanden, samtidigt som också alla andra gör det. Det är lätt hänt att vårt sms bara känns som ett sms bland många andras – särkilt om det handlar om något särskilt. Det är mycket enkelt att skicka iväg ett “Grattis på födelsedagen”, “Krya på dig” eller “Tack!” med mobilen. Vi menar orden, men de känns ganska banala på skärmen, särskilt om vi har mycket känsla i det vi vill förmedla.

Tala in ditt sms

Ett sätt att göra ett bättre intryck och få fram ditt meddelande på ett bra sätt, är genom att tala in ett sms. Genom att tala in det kan du använda rösten för att måla upp en bild av vad du känner. Orden “Grattis på födelsedagen” kan sägas på tusen olika sätt, men ser likadana ut i textform, och genom att tala in dem kan du förmedla vad du verkligen känner.

Alla tillfällen?

Det är inte alla tillfällen som det passar att tala in ett sms. Det fina med ett sms är att en person kan läsa det när som helst. Sitter någon i ett möte och känner att det kommit ett sms, kan mottagaren snabbt kolla vem meddelandet var från – utan att det ens märks. Om man däremot får ett intalat sms, måste personer lyssna på det och måste också vänta in rätt tillfälle. Det är inte heller alla sms som man vill att andra ska kunna höra, och då måste mottagaren ha hörlurar eller förstå att den inte bör spela upp det så att andra hör. Inspelade sms passar bra till födelsedagshälsningar, inspelad sång eller om man är flera som vill ge en gemensam hälsning.