Finns det något samband mellan ett bra meddelande och ett bra intryck på en person? Det skulle man absolut kunna säga att det finns. Man skulle kunna föra den här diskussionen på en hög nivå som meddelanden på finansmarknaden eller från olika företag. Vissa meddelanden är bra och effektiva, som hur spelbranschen förmedlar nyhet om nya spel, https://duelz.info, andra är mindre lyckade. Men i den här artikeln håller vi oss till en person till person diskussion. Om du exempelvis vill imponera på en person, ringer denne och måste tala in ett meddelande så är det ganska självklart att ett meddelande som är fullt med svordomar och sura toner inte kommer att göra något bra intryck. Om det dessutom handlar om ett meddelande du skickat till din chef, är det ännu värre.

Hur gör man då för att spela in ett bra meddelande? Om du ringer till en telefon eller mobil kan du ha lite tid på dig att planera ditt meddelande. Tänk på att vara kortfattad, få fram det du vill säga men ändå hålla en god ton. Väljer du däremot att spela in ett meddelande och skicka det så kan du planera bättre, eftersom du får mer tid på dig. Beroende på vem du ska skicka meddelandet till kan du vara mer eller mindre formell i ditt språk. Ska du exempelvis skicka ett meddelande till din chef som du känner väl, kan du vara mindre formell men gärna undvika att svära. Ska du däremot prata med chefen för första gången kan du vara mer formell och ha ett tydligare och trevligare språk.

Du vill undvika att försäga dig eller säga något som kan anses vara stötande eller göra chefen arg så att du mister jobbet eller inte får det jobb du har sökt. Även om du själv är arg är det bästa att hålla en trevlig ton. Oftast brukar meddelanden vara korta, där man ber personen ifråga att ringa tillbaka när den hör meddelandet och det kan man nästan inte säga på ett negativt sätt. Men det går att göra. Därför är det bästa att tänka på att ett bra meddelande ger ett bra intryck när du ringer och ska tala in ett meddelande.